Followers

About Us

membekal pelbagai jenis barangan craft dengan harga yang berpatutan kepada semua crafter..

sebelum membuat sebarang tempahan, crafter sila baca terms & condition dlu ye

utk updat terkini sila ke fb cintahati crft. blog akan diupdate kemudian

sebarang pertanyaan :
email = cintahaticraft2012@gmail.com
tel = 0194782203 (whats app / telegram)
fb = klik sini k

*buat masa sekarang, sy menjual brg secara on9 sahaja..
*kalo yg tggl berdekatan bertam n nk amik brg by hand boley ke rumah sy dgn appoinment shj

happy shopping...happy crafting...

**************************
CINTAHATI CRAFT akan mula bercuti dari 24/10/2012-13/11/2012 - utk customer yg da buat payment saya akan pos brg2 selewat2 nya esk.. terima kasih kepada customer yg masih membeli dan memberi kepercayaan kepada pihak chc..

p/s : nnti kan brg2 baru yang akan diupdate sepanjang tempoh bercuti..

STICKY NOTES

CINTAHATI CRAFT telah didaftarkan dengan nama CINTAHATI TRADING bernombor pendaftaran AS 0342161 V.

Tutorial : How to use eyelet setter

all in 1 set.
__________________________________

1. tutorial untuk eyelet

eyelet yg besar, gunakan hole yg plg besar untuk buat lubang pd felt.


pastu tarik eyelet ni.. dont worry sbb die spring, tarik je panjang mana anda suka..


masa untuk buat lubang


masukkan eyelet refill kt lubang tadi.


untuk ratakan eyelet refill dgn kemas perlu la guna alat warna silver ni.


sama gak step ni, mcm nk wt lubang tadi je.


taadaaa.. inilah hasilnya...



_______________________________

2. tutorial untuk brads

untuk brads kena la pilih penebuk yg paling kecil


so mcm biasa, tarik dan lepaskan eyelet setter ni untuk wat lubang


masukkan kaki brads dlm lubang yg wat tadi


pas da msukkan brads, tekan brads ketat2 dan bengkokkan 2 kaki brads tu.. make sure ketat ye brads tu kalo x nanti bergerak2 brads tu.


da ciap..


cane tutorial ni dpt membantu x? saya harap tutorial ni dpt membantu..
p/s : sila abaikan tgn yg gemox itu =p

1 comments:

hana said...

salam nini,
saya da dapat eyelet setter.
saya cuba guna ikut tutorial ni tp xde hasil la..
ape fungsi tarik spring tu ye?
bila lepaskan spring xjadi pape pun..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archives

Search this blog

shout out here...

chat with me

craft zone

klik-klik